Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че страната му е

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че страната му е
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ предупреди директно Русия да спре с говоренето за ядрени оръжия - Свят

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че страната му е споделили на съветски публични лица да " спрат със свободното говорене " за евентуална приложимост на нуклеарно оръжие. Това стана след новините, че администрацията на Байдън е предизвестила Кремъл да приключи ескалиращата изразителност.

В изявление, излъчено в неделя, Блинкен съобщи пред водещия на предаването " 60 минути " по CBS Скот Пели, че Съединени американски щати са били " доста ясни с руснаците " - както в обществената, по този начин и в директната комуникация - и са настояли " да спрат свободните диалози за нуклеарни оръжия ", оповестява вашингтонското издание The Hill.

" Много е значимо Москва да чуе от нас и да знае от нас, че следствията биха били ужасяващи ", сподели държавният секретар. 

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан съобщи в неделя, че Съединени американски щати са предизвестили Москва за " пагубни последствия ", в случай че употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин предизвести в телевизионно послание, че съветските нуклеарни оръжия са по-модерни от тези на западните страни, че страната му е подготвена да ги използва и че опасността " не е блъф ". Това стана в същото послание, с което той разгласи и частична военна готовност.

Украинският президент Володимир Зеленски, който напролет назова " блъф " по-ранната опасност на Путин за потребление на нуклеарни оръжия, в този момент предизвести, че заканите на Путин " може да се окажат действителност ".

В предаването " 60 минути " Блинкен изрази угриженост, че в случай че Путин реши да извърши нуклеарна офанзива, в Кремъл няма да има огромна опозиция, която да я спре - поради липса на надзор върху властта, която той назова " ахилесовата пета на автокрациите на всички места ".

" Обикновено няма никой, който да има потенциала или волята да каже истината на властта ", сподели държавният секретар и добави, че " Русия е изпаднала в тази неразбория, тъй като в системата няма никой, който дейно да каже на Путин, че постъпва погрешно ".

Запитан дали не се тормози, че ще притисне Путин в ъгъла, Блинкен съобщи: " Путин има явен излаз от войната, която стартира, и това е да я приключи (...) Ако Русия спре да води война, войната ще завърши. Ако Украйна спре да води война, тя ще завърши. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР